Huh ja apua, tämä poika vasta kovapäinen kaveri onkin!

Mitzu on alkanut kotiutua hienosti, mutta on vielä epävarma paikastaan laumassamme. Reilun viikon meillä oltuaan poika päätti lähteä aamulla kanssani samalla ovenavauksella, mutta ei, ei todellakaan samaa matkaa! Mitzu livahti ulko-ovesta lähtiessäni, juoksi rappuset alas, avasi omin avuin kerrostalomme alaoven... vilahdus vaan niin se oli kadonnut. Juoksin Mitzun perään ja näin mihin suuntaan se kääntyi pihastamme, äkkiä sisälle hakemaan Coda ja juoksujalkaa etsimään karkulaista. Koirasta ei ollut jälkeäkään ja epätoivo alkoi hiipiä mieleen: "Mitä jos sitä ei koskaan löydykkään!". Mitzulla on kovin voimakas saalistusvietti ja sillä on ollut tapana syöksyä ohi ajavien autojen perään, se siis päättömällä menollaan pääsisi erittäin todennäköisesti hengestään. Vieraita ihmisiä Mitzu karttaa sen verran, että kenenkään se ei antaisi ottaa kiinni vaan todennäköisesti pelästyisi.

Huutelin Mitzua ja Coda kuin tajuten tilanteen haukahteli vieressäni, poika ei tullut. Kyselin vastaan tulevilta ihmisiltä, kukaan ei ollut nähnyt sitä. Mitä minä tekisin jos olisin Mitzu, minne minä menisin? Tuota kysymystä mietittyäni tiesin oitis vastauksen: KOIRAPUISTO! Olimme edellispäivänä kävelleet lähistöllä olevan koirapuiston ohitse ja Mitzu oli paikasta aivan tohkeissaan. Suuntasimmekin Codan kanssa puistolle päin ja vain muutama kymmenen metriä ennen päämääräämme näin erään kerrostalon vierellä mustan möykyn, en edes tiennyt onko tuo möykky koira, mutta aloin kovaan ääneen huutamaan Mitzua luokseni.. ja Mitzu se oli! Poika tuli sellaisella vauhdilla luokseni ja juoksi suoraan päin vailla minkäänlaista jarrutuksen tai väistön yritystä, että mätkähdin pyllylleni. Coda taasen koiramaiseen tapaan hyökkäsi karkulaisen kimppuun: "Meidän laumastahan ei noin vaan karata".

Mikä onni olikaan, kun poika löytyi! Mitä lie sen mielessä tuolloin tapahtuikin, tehosiko  kenties Codan antama kurinpalautus, mutta kertaakaan tämän jälkeen ei Mitzu ole edes yrittänyt karata. Vapaana en sitä kuitenkaan pitäisi hetkeäkään, niin kova saalistusvietti sillä on veressään.

1325502.jpg